Præsentation af det nye frivillighedsudvalg

08. august 2017
Frivillighedsudvalget er nedsat af Hospice Forum Danmarks bestyrelse. Vi arbejder frivilligt og mødes 3-4 gange om året for at udvikle og afholde aktiviteter til glæde for de frivillige og for frivilligkoordinatorer på alle landets hospicer.


En gang om året afholdes der frivilligseminar, hvor landets frivillige inviteres til en dag med fagligt indlæg og mulighed for udveksling af erfaringer og oplevelser, samt skabe ny inspiration. Fællesskabet er i højsædet og stemningen summer, når man mærker frivillige fra hele landet møder op og skaber bro mellem de forskellige hospice.


En gang om året afholdes koordinatorkursus. Her inviteres landets koordinatorer til et halvanden dags kursus, hvor der arbejdes ud fra et fagligt tema. Dagene her er givtige i forhold til den faglige fordybelse, men også god til at fornemme, hvad der sker af udvikling på de forskellige hospice inden for frivilligheden. Der udveksler også her erfaringer og samles inspiration, som man kan med sig i sit videre arbejde som frivilligkoordinator.


Vi som frivillighedsudvalg vil gøre vores bedste for at arrangere nogle dejlige dage med kursus og seminarer og tager gerne imod ideer og ønsker til temaer, foredragsholdere mm.


Som frivillighedsudvalg er vi også bindeled til bestyrelsen ved Hospice Forum Danmark. Vi er interesseret i at vide, hvad der rører sig lokalt rundt omkring på de forskellige hospice. Vi vil også gerne være til hjælp, hvis der er brug for det. Så hold dig ikke tilbage for at tage kontakten og fortælle din historie.


De bedste hilsner

Frivillighedsudvalget

Vibeke Ahlgreen

Formand 


Udvalgets medlemmer

Mette Friis

Svanevig Hospice

Mail:  meefr@svanevighospice.dk

Telefon nr.:  54166924

Jeg er nyansat frivilligkoordinator på Svanevig Hospice i Bandholm på Lolland. Et arbejdssted, jeg har drømt om i mange år, men som jeg næsten anså for umuligt at komme i nærheden af, fordi min uddannelses- og arbejdsbaggrund ikke umiddelbart peger mod hospice.
Jeg er uddannet journalist og har arbejdet som sådan i 25 år. Stort set altid som freelancer og i mange år sammen med min samlever, Adam, som er fotograf. Vi har rejst og boet i store dele af verden, men mest i Mellemøsten, Indien og Mellemamerika.

De senere år har jeg følt, at jeg har udlevet journalistikken. Derfor har jeg også haft job på Nationalmuseet, dels som museumsvært og dels som leder af publikumsinformationen.

For to år siden fik jeg yderlige et job som konfliktmægler hos Rigspolitiet, hvor jeg mægler mellem ofre og gerningsmænd

Privat bor jeg sammen med Adam og Oliver the Cat i et lejet bondehus under Sparresholm Gods ved Rønnede.


Anne Mette Krebs

Hospice Fyn

Mail: anne.mette.krebs@hospice.rsyd.dk

Telefonnr.: 65505021

Jeg hedder Anne Mette Krebs og er siden 2004 ansat som souschef på Hospice Fyn i Odense. Jeg har således været med fra starten og har efterhånden et bredt kendskab til det palliative område. I de sidste par år har jeg varetaget koordinationen af de cirka 20 frivillige, vi har her på stedet. Jeg finder der yderst betydningsfuldt at have frivillige med hver deres styrke - det er et spændende område, hvor der er masser af muligheder for at udvide og udvikle. Min funktion er også at være bindeled mellem ledelse, personale, frivillige, hospicebeboere og pårørende. Jeg værdsætter sparring på tværs og kan nævne, at vi som koordinatorer har et berigende samarbejde.

Som baggrund har jeg en sygeplejerske- og lederuddannelse, og jeg har arbejdet med ledelse på forskellige afdelinger i landet. I min tidligere ansættelse ved lungemedicinsk afdeling på OUH beskæftigede jeg mig også med terminale patienter - et område, som jeg gerne vil lægge tid og kræfter i.

Jeg bor i Odense bymidte, er gift og har en søn på 18 år.


Inge Rosenberg

Gudenå Hospice

Mail: ir.jhp@fibermail.dk

Telefon nr.: 76296666

Jeg er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på sygehus, plejehjem og i hjemmeplejen. De seneste 10 år af mit arbejdsliv var jeg ansat på Sct. Maria Hospice i Vejle, og hvor jeg virkelig fandt mit ståsted i plejen af de uhelbredeligt syge og ikke mindst kontakten til de pårørende.

Jeg kom lidt tilfældigt i kontakt med en gruppe i Brædstrup, der var i gang med at rejse penge til en støtteforening, der skulle arbejde for at få et nyt hospice til byen. Der har jeg så været med helt fra starten i planlægningsfasen, valg af arkitekter, byggemøder, og glæder mig nu over det færdige resultat.

Jeg er gået på efterløn, og er nu også frivillig, mens jeg fortsat er i støtteforeningens bestyrelse.

Privat bor jeg lidt nord for Brædstrup på en ejendom, min mand og jeg købte, efter den yngste søn overtog driften af gården, som vi drev i godt 30 år.


Vibeke Ahlgreen

Gudenå Hospice

Mail: vbah@gudenaahospice.dk

Telefonnr.: 76296666 eller 26706068

Jeg er frivilligkoordinator på Gudenå Hospice i Brædstrup og har været ansat siden 2015. Det er andet år jeg er med i dette udvalg og jeg ser en stor glæde i at lave arrangementer for de frivillige og koordinatorerne, hvor de føler, at de får lidt igen af alt det gode de er og gør for hospice rundt omkring i landet. Når vi mødes på landsplan bliver man beriget af fællesskabet, det faglige indhold og de små fortællinger der sætter spor.

Jeg er sygeplejerske af uddannelse og har erfaring fra neurologisk-, ortopædkirurgisk- og operations afdeling. Har i en kort periode været frivillig på Sankt Maria Hospice, har en blomsterbinder uddannelse og udover mit virke her på Gudenå Hospice underviser jeg i yoga og mindfulness.

Privat bor jeg i Horsens med min mand Per og vores tre døtre.


Grethe Lundberg

Hospice Søndergård

Mail: gan@ok-fonden.dk

Telefonnr.: 44208647

Grethe har aktuelt en pause fra udvalget. Grethe optræder derfor heller ikke på billedet af udvalget.