Pris til læger på Svanevig Hospice

14. november 2012
To læger fik Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris.

To læger fik Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris.

Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris er netop uddelt til to læger på Svanevig Hospice. Prisen fik de for deres engagement i etableringen af hospicet på Lolland.

Prisen tildeles en læge/læger, der har ydet en særlig indsats i forhold til kvalitetsudvikling i Sygehus- og sundhedsvæsenet i Region Sjælland og som har bidraget til at forbedre patientbehandlingen og højne det faglige niveau, skriver Lægeforeningen.dk.

Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris gives i år til praktiserende læge Birgitte Anthonsen, Nykøbing Falster og tidl. praktiserende læge i Maribo, nu overlæge på Sygehus Syd, afd. for lindrende indsats, palliativt team, overlæge Niels Møller.

Birgitte Anthonsen og Niels Møller modtager prisen for deres ihærdige og dybt engagerede frivillige arbejde for at få etableret Svanevig Hospice, Bandholm på Lolland.

Birgitte og Niels har på hver deres måde været frivilligt engageret i først planlægningen, senere opførelsen og siden driften af Svanevig Hospice. Birgitte og Niels har med deres engagement og store arbejde sikret, at der i dag er et hospice i Bandholm, som er velrenommeret, en god arbejdsplads for 39 ansatte og 50 frivillige, og som sidst men ikke mindst sikrer, at de patienter der har behov for et palliativt forløb på hospice, kan få dette.