Prisbelønnet dokumentarfilm vil lindre dødsangst

30. oktober 2016
Den kunstneriske dokumentarfilm 'I Remember When I Die' undersøger dette hypotetiske udsagn og stiller spørgsmål som: Kan man påvirke dette sidste øjeblik i livet? Hvad hvis det er muligt at designe sin egen evighed? Kunne man måske tage et minde med sig ind i sin egen evighed? Og i givet fald: hvilket minde ville du så vælge?


I filmen møder vi, gennem optagelser fra Hospice Djursland, mennesker under deres sidste dage i livet.


Hospicechef Dorit Simonsen siger sådan her om oplevelsen af at have lagt hus til filmoptagelserne:

" Det var fantastisk at have Maria & Maria - det hedder nemlig både Instruktøren af filmen samt dens fotograf - til at gå rundt på Hospice Djursland og lave deres film. Med deres store nænsomhed, ydmyghed og deres oprigtige interesse i de mennesker, der er til stede på hospice, har de haft meget let ved at skabe kontakt og komme meget langt ind i det liv, der leves på Hospice Djursland.

Vi var alle meget spændte på, hvordan det ville være at have et lille filmhold med i vores hverdag. Det var ikke på noget tidspunkt et problem, end ikke en udfordring og vi er alle meget tilfredse med deres film og de meget svære spørgsmål, den filosoferer over og undersøger nærmere.

En Se-Værdig film"


Filmen kan ses følgende steder:

København 

Den 01.11 Gloria

Den 05.11 Gloria

Århus

04.11 Øst For Paradis

05.11 Øst For Paradis

Odense

Den 10.11 Café Biografen

Ålborg

12.12 Biffen i Nordkraft

DRK

Den 13.11 Dokland


Du kan se en trailer for filmen ved at klikke her