Region Hovedstaden har netop udvidet samarbejdet med Arresødal Hospice

20. januar 2009
Samarbejde giver døende mulighed for at tilbringe den sidste tid i eget hjem

Samarbejde giver døende mulighed for at tilbringe den sidste tid i eget hjem

Region Hovedstaden har netop udvidet samarbejdet med Arresødal Hospice. Den nye aftale indebærer, at alvorligt syge får mulighed for at tilbringe den sidste tid i eget hjem.

Arresødal Hospice har et udgående hospice team, som kan supplere den kommunale hjemmepleje, og derved give op mod 120 alvorligt syge patienter mulighed for at tilbringe den sidste svære tid i eget hjem eller på det plejehjem, hvor de bor.

Det udgående team skal rådgive hjemmepleje og pårørende om den bedst mulige lindrende behandling og omsorg for den døende, fortæller regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen til Lokalavisen Nordsjælland.

I forvejen har regionen lignende aftaler med Sankt Lukas Stiftelsen, Diakonissestiftelsen og hospitalerne Bispebjerg, Herlev og Frederikssund.

Derfor vil den nye aftale primært komme borgerne i den nordlige del af regionen til gode.

Det nye tilbud vil blandt andet komme de patienter, der udskrives fra Arresødal Hospice til gode.

- Vi oplever i dag, at mange af de patienter vi udskriver og deres familier, føler sig utrygge ved at skulle give slip på den tætte adgang til vores ekspertise. Den utryghed er vi sikre på, at det udgående team vil mindske betydeligt, fastslår hospiceleder Anna Hansen, der udtrykker glæde over den nye aftale med Region Hovedstaden.