Region nægter at forsikre frivillige

28. januar 2015
Frivillige på hospice i Region Midtjylland skal selv sørge for forsikring

Mens Aarhus Kommune gerne forsikrer personer, der yder en frivillig indsats for kommunen, forholder det sig helt anderledes i Region Midtjylland. Frivillige på regionens institutioner er nemlig ikke forsikret af Region Midtjylland.

De frivillige skal i stedet selv sørge for at være forsikret af enten deres egen forsikring eller gennem en frivillig forening, hvor de eventuelt er organiseret fra, skriver avisen JP Aarhus.

- De frivillige er oftest tilknyttet organisationer, hvor de er forsikret, og derfor ville det være dobbelt konfekt, hvis Region Midtjylland også skulle forsikre dem, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Midtjylland.

På Hospice Søholm i Stavtrup ved Aarhus var man gennem en længere periode sikker på, at Region Midtjylland, som hospicet hører under, havde forsikret institutionens frivillige.

Lige indtil regionen gjorde opmærksom på, at sådan forholdt det sig ikke.

Derfor arbejder Anne Marie Mathiesen, hospicechef på Hospice Søholm, nu på, at de frivillige bliver forsikret af Hospice Søholm, så de ikke selv skal til at have penge op ad lommen, hvis de ikke er forsikret.

- Vores frivillige skal naturligvis være forsikret, når de udfører en opgave for os. De skal ikke ud i potentielt dyre og tidkrævende sager omkring erstatning, hvis der sker noget under deres frivillige indsats, siger hun.