Satspulje vil styrke palliativ indsats

12. marts 2015
Nu kan man søge om penge til palliativ indsats i kommunerne.

Sundhedsstyrelsen inviterer både kommuner og aktører fra regioner og almen praksis til at ansøge om satspuljemidler til projekter, der skal styrke den basale palliative indsats i kommunerne.

Målet er at kunne imødekomme borgernes ønske om at være længst muligt hjemme og dø hjemme med bedst mulige livskvalitet og høj kvalitet i den faglige indsats, skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Regeringen og satspuljepartierne har frem til 2018 afsat i alt 14 mio. kr. til satspuljeprojektet "En værdig død - modelkommuneprojekt".

En række undersøgelser peger på, at flere mennesker med uhelbredelige sygdomme dør på sygehus, selvom de ønsker at dø i eget hjem. Formålet med puljen er derfor at fremme en tidlig afklaring og forventningsafstemning af, hvor den enkelte borger med livstruende sygdom ønsker at dø.

Dertil ønsker man at udvikle og optimere sammenhængende tværfaglige og tværsektorielle forløb for denne målgruppe og at udvikle og optimere kompetencer hos de involverede aktører i kommuner, regioner og almen praksis.

Midlerne gives til nye indsatser, der skal udvikle og kvalificere kommunens eksisterende palliative indsats, skriver Sundhedsstyrelsen.