Sekretariatsleder med bred erfaring

26. januar 2015
Marianne Hansen skal føre Hospice Forum Danmarks mange idéer ud i livet.

Hospice Forum Danmark kunne 1. januar byde velkommen til en sekretariatsleder med bred erfaring. Ikke blot har Marianne Hansen en uddannelse på kandidatniveau, men hun har også lang erfaring som både frivillig i bestyrelser og ansat i humanitære foreninger i ind og udland.

Grønland og Kina

Marianne Hansen har udbygget sin læreruddannelse med en kandidatgrad i pædagogisk antropologi med speciale i integration og social arv hos udsatte grønlandske børn. Hun har været timelærer på Grønland og frivillig underviser på skole og universitet Kina. Herhjemme har hun lagt meget af sin energi som frivillig i FDF (Frivilligt Drenge- og Pigeforbund), hvor hun også var ansat som uddannelseskonsulent, inden hun blev sekretariatsleder i Hospice Forum Danmark.

Hun har fulgt foreningens arbejde over flere år, og blev tilkaldt som proceskonsulent ved et strategiseminar for Hospice Forum Danmarks bestyrelse i august. Her blev hun efterfølgende spurgt, om hun kunne tænke sig at blive fastansat i sekretariatet.

- Det ville jeg naturligvis gerne. Jeg synes, det er spændende og et meget vigtigt arbejde, siger hun.
 

Samme værdier

Marianne Hansen flytter fra Aarhus til Esbjerg, hvor sekretariatet fremover skal ligge i Forsknings- og Udviklingspark Vest. I Esbjerg vil hun arbejde tæt sammen med Hospice Forum Dammarks webmaster Christian Bendixen, der også er bestyrelsesmedlem.

Og det har hun prøvet før. Marianne Hansen har tidligere arbejdet som projektkonsulent i KFUM og KFUK i Esbjerg. Her arbejdede hun med et socialpædagogisk projekt med udsatte unge teenagepiger.

Er det ikke et stort spring?

- Jo, men der er alligevel ikke den store forskel på at motivere og engagere frivillige i forskellige organisationer. Værdigrundlaget er det samme, selv om formålet er lidt anderledes. Det handler om at kunne identificere sig med foreningens formål, og det kan jeg.
 

Føre gode idéer ud i livet

Hvilken forskel håber du at gøre?

- Jeg håber, jeg kan være med til at føre bestyrelsens mange gode idéer ud i livet og holde en tråd i de mange initiativer. Bestyrelsen har mange gode idéer, og det kan være svært at komme hele vejen rundt i en frivillig forening. Her håber jeg, vi kan komme længere med en fuldtidsansat. Ikke at jeg kan gøre det alene, men sammen kan vi gøre en forskel.

Hvad har du fingrene nede i lige nu?

- Lige nu arbejder jeg med fundraising, og det sker primært ved henvendelse til en række fonde og offentlige puljer. Desuden går jeg i dialog med flere større fonde omkring specifikke projekter. Gennem dialogen håber jeg at kunne matche vores projekter med fondenes formål og ønsker.

Marianne Hansen træffes på e-mail hospiceforum@hospice.dk og telefon 21 47 55 44.