Seniorråd foreslår hospice i Præstø

18. marts 2014
Seniorrådet i Vordingborg foreslår, at plejecenter omdannes til hospice

Uhelbredeligt syge og døende patienter er i dag henvist til en aflastningsstue på et plejecenter eller at komme på hospice i Roskilde eller på Lolland. Det er en lang køretur for de pårørende.

 

 

Derfor foreslår Seniorrådet i Vordingborg, at det nedlagte plejecenter Fjordgården omdannes til hospice. Det forslag har Seniorrådet nu sendt til kommunens socialudvalg.

- Lokalerne på Fjordgården kan blive et rigtig godt sted til den sidste tid, siger formand for seniorrådet, Jørgen Damø, til Ugebladet Sydsjælland.
Han forestiller sig et hospice med 10 til 15 pladser. Seniorrådets forslag er at lade en investor som OK-fonden eller EGV stå for opførelsen, der kan finansieres som et almennyttigt boligbyggeri, hvor kommunens indskud kunne være grunden. Derefter skal der indgås en driftsoverenskomst med kommunen og med Region Sjælland.

Politikerne i Vordingborg Kommunes socialudvalg synes det er en god idé med et hospice i Fjordgården i Præstø. Det er meldingen fra Heino Hahn (DF), formand for socialudvalget, som har haft sagen på sin dagsorden. Behovet skal dog undersøges nærmere.