Skal døende betale for omsorg?

18. oktober 2009
Døende kan nu købe sig til pleje. - Hvad hvis de ikke har råd, spørger Videbæk.

Et sygeplejefirma tilbyder nu omsorg og pleje til alvorligt syge og mennesker, der gerne vil dø i eget hjem. Hospice Forum Danmark hilser initiativet velkomment, men ser helst de offentlige tilbud på området udbygget.

Bag det ny sygeplejefirma står Johanne Holm og Elisabeth Hørlyck, der begge er sygeplejersker. Firmaet HH Sygepleje har base i Lunderskov ved Kolding og tilbyder professionel hjælp i hjemmet til uhelbredeligt syge og døende over hele landet, skriver Kristeligt Dagblad.

Men at folk selv skal betale for at få den nødvendige hjælp til at dø hjemme, tiltaler ikke formand for Hospice Forum Danmark, Tove Videbæk.
Hun så hellere, at der blev tilført flere ressourcer til hospicer og sygehuse, så de kunne tilbyde alle uhelbredeligt syge og døende den fornødne hjælp og omsorg.
- Men så længe de ting ikke er oppe på det niveau, må vi hilse det velkomment, at der opstår andre initiativer. Men jeg ser helt klart hellere, at det tilbud gives til alle af det offentlige og af hospicer. Ellers afhænger det jo af, om folk selv kan betale. Det er jo ulykkeligt, hvis det kommer dertil, at uhelbredeligt syge og døende ikke får den hjælp, de bør have, fordi de ikke har råd til at betale, påpeger Tove Videbæk.