Skanderborg får måske et hospice

28. september 2009
Region Midtjylland beslutter om et år om regionen skal have et femte hospice

Skanderborg har gode chancer for at blive hjemsted for det næste hospice i Region Midtjylland - hvis der skal være flere, skriver avisen 24timer Århus.

Regionsrådet har på sit seneste møde besluttet at vente et år med at tage stilling til, om der er brug for flere hospicepladser ud over de 50, der er på de fire eksisterende hospicer.

Hospice Søholm i Stautrup får endda mulighed for at udvide fra 11 til 15 pladser i forbindelse med opførelse af en ny bygning til hospicet, som ventes påbegyndt om et par år, skiver avisen.
- Skal vi have flere hospicer i regionen, er der ingen tvivl om, at den sydøstlige del står for tur. Måske kan planer for et hospice i Skanderborg på en eller anden måde tænkes sammen med projektet for Søholm, siger Johannes Flensted-Jensen, formand for socialdemokraterne i regionsrådet.

Ifølge Troels Dolmer fra Støtteforeningen for Hospice Østjylland er det vigtigt, at et hospice ligger i nærheden af, hvor de pårørende bor. Han har beregnet, at hvis den sydlige del af regionen havde samme nære hospicetilbud som resten af regionen, er der 150-160 alvorligt syge, som burde på hospice.