Smertebehandling i verdensklasse

22. januar 2015
En læser roser palliativ behandling i Ballerup Kommune

Gisela Roar Hansens mand blev indlagt på Hospice Søndergaard i Måløv med galopperende kræft og døde kun et halvt år efter diagnosen blev stillet.

Et frygteligt scenarie for ham selv og hans familie og ikke mindst hans hustru Gisela Roar Hansen. Ikke desto mindre roser hun den palliative indsats, der gav livskvalitet til hendes mand til det sidste. Hun kalder det "et system, der fungerer. i særdeleshed de mennesker, der repræsenterer systemet".

- I dette tilfælde de dygtige folk fra palliationsenheden i Ballerup Kommune, som har været helt enestående hjælpsomme, søde og forstående i behandlingen af min mand, der døde 7. januar i år efter at have tabt den umulige kamp mod pancreascanceren, skriver hun og fortsætter:

- Det er mig magtpåliggende at fortælle, hvor godt jeg har følt mig hjulpet af disse dygtige, professionelle og medfølende sygeplejersker, der hver dag har besøgt og tilset min mand. De har hjulpet med alt det hårde fysiske arbejde, jeg ikke selv længere har magtet, og de har hver dag muntret ham op. Og ikke så få gange fulgte han sygeplejerskerne ud af døren ledsaget af både håndkys og smil.

Det tog godt et halvt år, fra hendes mand fik konstateret den modbydelige kræftsygdom, til han udåndede på Hospice Søndergård i Måløv.

- Min mand kunne i lighed med mange andre danskere godt - og endda ofte - brokke sig højlydt over, hvad de mange skattekroner, han har lagt gennem årene, blev brugt til. Men i den sidste tid gav det langt mere mening. Og hvis uhelbredelig sygdom rammer dig, der læser dette, eller dine pårørende, så er det måske en lille trøst, at du næppe kommer i bedre hænder end her, slutter Gisela Roar Hansen.