Socialminister kigger på orlov til pårørende

30. august 2014
Manu Sareen lover at kigge på plejeorlov til hospicepatienters pårørende.

"En af de hårdeste tider i livet".
Sådan betegner socialminister Manu Sareen tilværelsen for mennesker, der står til at miste en af deres kære.

Han vil nu kigge på, om der kan gøres noget for at optimere den lov, bruges af mange kommuner til at stoppe orlov til pårørende, så snart deres uhelbredeligt syge og døende kære kommer på hospice.

Det sker efter at Hospice Forum Danmark har sat sagen på dagsordenen på hjemmeside, i pressemeddelelse og ved interview til Kristeligt Dagblad.

Og her siger socialministeren:
- Jeg har allerede hen over sommerferien bedt mit ministerium om at se på, om der kan gøres yderligere, når det bliver nødvendigt med et hospiceophold. Det skylder vi dem, der står nok i en af de hårdeste tider i livet - når vi mister en af dem, vi holder af.

Hospice Forum Danmark vil skubbe på for en lovændring, så kommuner ikke længere kan stoppe orlov til pårørende så snart deres kære indlægges på hospice.
- Plejeorloven skal naturligvis fortsætte helt indtil personen dør, siger landsformand Tove Videbæk til Kristeligt Dagblad.

Hun tilføjer:
- Døende mennesker kan ikke være tjent med, at man vælger hospiceløsningen fra, fordi de pårørende ikke har råd til at miste plejeorloven.