Sølvspaden måtte i jorden 2 gange - en gang til ære for TV2 Lorry

19. februar 2005
Så er første spadestik taget til byggeriet af Hospice Sjælland, der om et år skal være den sidste bolig for døende mennesker fra hele Sjælland - skriver Dagbladet Roskilde i dag - <STRONG>klik på overskriften og læs reportagen</STRONG>

 
Dagbladet Roskilde
Lagt på nettet: 19. Februar 2005 06:00
 
snit300_roskilde.jpg

Roskilde: Så oprandt dagen endelig, hvor det første spadestik blev taget til opførelsen af Hospice Sjælland. For snart fem år siden tog en lokal gruppe borgere initiativ til at få placeret et hospice i Roskilde Amt.

- Jeg er meget glad for, at bolden nu er i mål her i Roskilde, siger Alf Mulnæs fra Roskilde, der har været med hele vejen.
 
Og så blev sølvspaden stukket i jorden.
- Jeg har gravet for og tjekket, at jorden ikke er for hård, så du ikke knækker spaden denne gang, sagde Peder Kjærsgaard og lod amtsborgmesteren tage det sidste stik, der lagde mulden over sneen.
 
- Den sidste bolig skal være en god bolig, og der er jeg sikker på, det bliver på Hospice Sjælland. Heldigvis bliver det ikke det eneste tilbud, sagde Kristian Ebbensgaard, med henvisning til den palliatiske behandling på Roskilde Amtssygehus.

- Og jeg finder, at navnet stemmer godt overens med den kommende Region Sjælland, sagde han, inden han sammen med bygherrer, kommunalfolk og initiativtagere begav sig mod den ventende kransekage inde i fælleshuset hos den nærliggende boligforening.

En gang til
Det vil sige, han blev afbrudt i sin vandring over pløjemarken da et højtråbende kamerahold fra TV2-Lorry, tilkendegav, at det var dem, der havde holdt med hornet i bund, mens spadestikket blev taget.
Om igen, en gang til.

Den nedkølede forsamling, indvilligede på journalistens forlangende i igen at stille sig til offentligt til skue, mens seancen blev gentaget i kort form.

- Jeg tager hermed det første spadstik, til det kommende Hospice Sjælland, kundgjorde amtsborgmesteren på ny, og tog det måske mest grundige og selvstændige spadestik den dag.

Læs hele artiklen bag dette link
 
Søg på "hospice" i Dagbladet on-line og find pr. 19.02.05 ialt 80 artikler fra Roskilde Amt bag dette link
 
Link til egen hjemmeside for det kommende hospice