Sommerliv på Hospice Sjælland

18. juli 2019
Køkkenleder Irene Kosiara Herbo fortæller om sommerlivet i Roskilde

For 12 år siden donerede en af vores patienter, Leif, en stor flot Weber gasgrill til Hospice Sjælland, da han syntes at vi manglede en. "Ellers bliver det jo aldrig rigtig sommer som han sagde."


Så vi bruger den hver sommer og så ofte som muligt. Patienterne og pårørende kan også låne den hvis de skulle få lyst til at grille på terrassen.


Men hvordan markerer vi sommerlivet på hospice?


Til husets fødselsdage og til Sct. Hans griller vi altid, og gør ekstra meget ud af maden. Grillmad, nye kartofler, rabarber og friske danske jordbær er altid en del af menuen. Det er dog ikke altid at det danske sommervejr er med os, når vi har planlagt at grille. Så spiser vi indenfor, og grillmesteren trækker ind under den overdækket terrasse med grillen og vender pølserne der. For grillmad skal der på bordet


Vores søde frivillige er altid klar til at hjælpe med at få dækket borde og pyntet fint op med blomster, så måltiderne bliver hyggelige.For eksempel til Sct. Hans tændes der fakler, der er bålhygge med snobrød, båltale og et lækkert traktement for patienter og deres familier. Det er frivillige ildsjæle, som sørger for at hver Sct. Hans bliver en hyggelig og minderig aften for alle. I det hele taget er de en kæmpe hjælp når der skal hygges ekstra om patienter og deres pårørende. Uden de frivilliges indsats kunne disse arrangementer slet ikke afvikles.