Stjernedrys og drengedrøm på Gudenå Hospice

16. juni 2017
Umiddelbart ligner det en helt almindelig eftermiddag i slutningen af maj her på Gudenå Hospice. Solen skinner, bøgen er netop sprunget ud og græsset står lysegrønt og venter. Venter på, at det betrædes af nogle helt særlige gæster - som en lille overraskelse til en skøn lille dreng, hvis mor er indlagt og snart skal dø.

Hele huset sitrer af spænding og det er svært at lade være med at lade sig rive lidt med af denne forventningens glæde, når man ved, at om lidt kommer der to personer ind ad døren for at opfylde en drengedrøm.


Forældrene til denne dreng har holdt overraskelsen skjult. Så han ved intet, da der forsigtigt bankes på døren til stuen, hvor patienten er indlagt. Ind kommer to af AC Horsens Superliga spillere; Mikkel Quist og Mathias Nielsen. Begge i de velkendte gule spilletrøjer.


Drengen er målløs - han har ikke ord, men vedkender dog med en genert nikken og med et glimt i øjet, at han genkender de to unge herrer, som han er stor fan af. De to høje spillere sætter sig ydmygt og respektfuldt ned i sofaen med den lille dreng i midten. Der hilses og skrives autografer på fodboldkort, trøje, sko mm.


Stemningen blødes op og genertheden forsvinder, da de to Superliga spillere byder drengen op til kamp på græsplænen foran terrassen ind til stuen. Bolden flyder frit mellem dem i den lille trekant, de har dannet. Snak, smil og grin blandes med lyden fra bolden, der pendulerer i fast fart og rytme hen over plænen.


En rørt mor kigger med fra kørestolen, med sin mand ved sin side. Hun har tårer i øjnene og telefonen i favnen - klar til at til at tage billeder. Rørt over at se sin søn i et øjebliks total glæde. En stjernestund ud over det sædvanlige. Nu er hospice og den sidste tid ikke længere kun forbundet med smerte og ubehag, men også forbundet med gode historier af små stjernedrys.


Hele familien er glade for fodbold og derfor har spillerne også, som en overraskelse medbragt billetter til deres næste kamp - som søn og far kan opleve sammen. Ligesom Mathias spontant tager sin egen spillertrøje af og forærer til moren.


Håbet for en god dag er vigtigt, når dagene er få - men at dette besøg også rakte ud og skabte håb for nye stjernestunder - var mere, end hvad der blev ønsket om. Far og søn var inde at se det spændende opgør mod Esbjerg - i kampen om at blive i Superligaen. En kamp de vandt til stor glæde også for den lille dreng, da han blev inviteret ned til Mikkel, Mathias og alle de andre spillere til en sejrsrus i omklædningsrummet.


Oplevelser, der alle sammen satte spor i en lille dreng, men også i de to unge spillere.  Mikkel og Mathias der aldersmæssigt befinder sig i starten af tyverne og som, ud over frygten for at ryge ud af superligaen, ikke har de største trusler hængende over sig. De var begge meget berørte af besøget på Gudenå Hospice. Deres liv blev sat i perspektiv. I mødet med denne familie mærkede de uretfærdigheden og smerten ved at skulle miste sin mor i så ung en alder, men også glæden ved at kunne gøre en forskel, når smerten er størst.


"De har givet os en kæmpe oplevelse", udtrykker patienten.  


Der er ingen tvivl om, at de unge fodboldhelte også har haft en god oplevelse og er blevet lidt klogere på nogle sider af sig selv. Som Mathias sagde i snakken bagefter: "Jeg skal ikke brokke mig over opvasken mere".


Historien er fortalt af Vibeke Bruun Ahlgreen, Frivillig koordinator på Gudenå Hospice og familien har givet samtykke til, at hun skrev den.