Støtteforening ansøger om millionbeløb til etablering af Hospice

29. januar 2011
Pressemeddelelse fra Hospice Østjyllands Støtteforening
I Finanslov 2011 er der afsat et større millionbeløb til oprettelse af flere hospicepladser.

Det er meget af baggrunden for, at der om 4 år på landsplan vil være oprettet 5 nye hospicer med ialt 54 pladser, således i princippet yderligere et hospice i hver af landets 5 regioner.

I Region Midt mangler der et hospice i den sydøstlige del af Regionen. Støtteforeningen for Hospice Østjylland har i flere år argumenteret for et hospice mod sydøst, og Regionen har da også for få måneder siden besluttet, at det næste hospice skal bygges mod sydøst.

Meget taler for, at Skanderborg skal huse det næste hospice. I udkanten af Skanderborg står en gratis grund til rådighed for et hospice. Skanderborg ligger centralt i et hospicetomt område, og endelig er Skanderborg begunstiget af en meget god infrastruktur.

Hospicestøtteforeningen går nu direkte til Sundhedsministeriet med en ansøgning om tilskud til etablering og drift af hospice. Regionsrådet har krævet statslig medfinanciering, før der kan blive tale om endnu et hospice. Nu er de nødvendige millioner kroner til nye hospicepladser stillet til rådighed.

Støtteforeningen venter nu spændt på¨først Sundhedsministeriet og derefter på Region Midts beslutning.. Det kan ikke gå hurtigt nok. Der er i den sydøstlige del af Region Midt et betydeligt udækket hospicebehov, og det er uforståeligt, at befolkningen i denne del af Regionen skal være stillet så meget ringere, når et hospiceophold er påkrævet.

På vegne af Hospice Østjyllands Støtteforening
Troels Dolmer
Højdedraget 12, 8660 Skanderborg
tlf. 86521483 info@hospiceostjylland.dk