Støtteforening kæmper fortsat for et hospice på Bornholm

03. maj 2013
Generalforsamling vedtog at kæmpe videre trods modstand fra kommune og region.

Generalforsamling vedtog at kæmpe videre trods modstand fra kommune og region.

Der er lange udsigter til et hospice på Bornholm. Region Hovedstaden og Bornholms Kommune har ikke været imødekommende over for Støtteforeningen til etablering af et hospice på Bornholm. Støtteforeningen havde ellers fået foræret en grund til et hospice i Tejn.
På støtteforeningens generalforsamling for nylig blev det vedtaget fortsat at arbejde for oprettelsen af et hospice på Bornholm. Befolkningssammensætningen og ældre borgere med flere komplekse lidelser gør, at der stadig er stort behov for et hospice på øen. Der gives stadig afslag pga. pladsmangel til 5-6 alvorligt syge af de døende, der bliver visiteret til et hospice, skriver Bornholms Tidende.
Deltagerne på generalforsamlingen drøftede det videre forløb og fremlagde forskellige strategier som bestyrelsen fremadrettet vil arbejde med.
Inge-Lise Hansen fratrådte formandsposten, og ny formand for støtteforeningen er Kirsten Hansen. Hun har gennem sit arbejde på Sct. Lucas Hospice stort kendskab til arbejdet for døende og deres pårørende.