Støtteforening opgiver hospice i Thy

28. maj 2009
Men er klar til at genoptage planerne, hvis Thisted kommune henvender sig

Der var masser af energi og optimisme i 2005 til at oprette et hospice i Thy. Energien kom fra en arbejdsgruppe, der ville indrette det gamle sygehus i Vestervig til et hospice med plads til otte personer. Optimismen kom fra det politiske system i Sydthy, Thisted, Hanstholm og Morsø kommuner, som alle støttede oprettelse af Hospice Thy, der ligeledes fik positive anbefalinger fra ledelsen på Sygehus Nord i Thisted og fra de praktiserende læger.

Men kommunalreformenen i 2007 kom i vejen:
- Der er ingen tvivl om, at hvis vi ikke havde fået kommunalreformen, havde vi i dag haft et hospice i Thy, siger overlæge Poul Alstrup, Boddum, til Thylands Avis. Han har sammen med provst Jens F. Munksgaard, Hurup, stået i spidsen for Støtteforeningen for HospiceThy, der ved en ekstra ordinær generalforsamling i marts blev opløst.
- Vi er simpelt hen blevet ramt af det politiske vakuum, der opstod i forbindelse med kommunalreformen, hvor de tre Thy-kommuner og Morsø kommune blev indlemmet i Region Nord. Det betød i overgangsfasen, at Viborg Amt ikke havde nogen særlig interesse i et hospice i Thy, og valgte i stedet at støtte et hospice i Skive.

Støtteforeningen for HospiceThy har i øvrigt doneret sin formue på 14.000 kr. til HospiceLimfjord Skive.

Og initiativgruppen har ikke mistet pusten:
- Vi er klar til at genoptage arbejdet, hvis Thisted kommune henvender sig. I øvrigt har vi et velfungerende palliativt team på Sygehus Thy-Mors. Det er et tværfagligt team med en læge, sygeplejerske, fysioterapeut og psykoterapeut, der arbejder med at tilbyde lindrende behandling til uhelbredeligt syge patienter med forventet kort levetid.