Støtteforeningen Solstrålen på overarbejde

09. marts 2018
Med udmeldingen af puljen omkring etablering af børne- og ungehospicepladser i Vestdanmark er der for alvor noget at arbejde med for Solstrålen, der arbejder for at få etableret et børnehospice i Silkeborg kommune.

Solstrålen har eksisteret siden 2015 og formand Joan Thyde er glad for, at der nu endelig er et afgørende gennembrud i processen omkring at få etableret endnu et børnehospice i Danmark med placering i Vestdanmark


"Det er så dejligt, at det nu endeligt ser ud til at kunne lykkes at få et børnehospice i Vestdanmark. Det er der virkeligt brug for!", siger Joan Thyde


Solstrålen arbejder for, at det nye børnehospice skal placeres i Silkeborg kommune, der ifølge Joan Thyde har rigtigt gode rammer for et børnehospice.

"Med en central placering i Vestdanmark i et område, hvor vi både har en utrolig smuk natur, en by med spændende kulturtilbud og ikke mindst en infrastruktur, der gør det nemt for familierne at komme til og fra børnehospicet synes jeg, at Silkeborg vil være oplagt til huse et nyt børnehospice.", siger Joan Thyde.


Støtteforeningen har siden starten haft et rigtigt fint samarbejde med Silkeborg kommune og har løbende været i dialog med dem omkring muligheden for at etablere et børnehospice i området. Og samarbejde er et væsentligt element for Joan Thyde, der peger på, at det også i den kommende tid bliver helt afgørende.

"Vi er som frivillige i støtteforeningen naturligvis under pres, når vi i løbet af de næste uger skal have udarbejdet en ansøgning til puljen. Og vi får bestemt også brug for at kunne trække på vores gode samarbejde med bl.a. kommunen, når vi skal have ansøgningen klar til d. 30. april. Men vi har gode ildsjæle i foreningen og vi knokler på. Det er også en forudsætning for at søge puljen, at der laves en driftaftale med Region Midtjylland, så det skal vi også lige have på plads.", siger Joan Thyde.


Der er hvert år 300 børn i Danmark, der dør af deres sygdomme og man regner med, at omkring 700 børn har brug for den støtte og aflastning, som børnehospice kan give til både de syge børn og deres familier. Derfor er det langt fra nok med de fire familier, som Lukashuset i Hellerup har plads til ad gangen.


Joan Thyde ser det derfor som noget helt nødvendigt, at der etableres endnu et børnehospice i Danmark og så også meget gerne, at man på sigt etablerede børnehospicer med flere pladser end de fire, der her er planlagt.

"Økonomien hænger ikke helt sammen med de midler, der i oplægget er afsat til fremtidig drift og det er derfor også lidt af et spring ud i det uvisse, når man skal etablere et nyt børnehospice på det her grundlag.", siger Joan Thyde og slutter af med:

"Vi burde i et samfund som Danmark kunne give vores børn og unge de samme rettigheder som voksne, når det kommer til hospicer. Vi har siden 2005 haft fuld offentlig finansiering af hospice for voksne, så det håber jeg også snart, vi kan give til børnene."


Du kan læse mere om og følge med i Solstrålens arbejde på deres hjemmeside.