Støtteforeninger opfylder ønsker

22. marts 2018
Støtteforeningen for Sct. Maria Hospice i Vejle bad sidste år hospicet om at komme med en ønskeseddel for på bedste vis at kunne hjælpe.

Langt de fleste af de danske hospicer har en lokal støtteforening, der har til formål at bakke op om arbejdet på hospice. Mange steder har støtteforeningen været med til hele arbejdet forud for, at der blev etableret et hospice på stedet.

 

Der stor forskel på, hvordan støtteforeningerne bakker op. I Vejle bad støtteforeningen sidste år hospice om at komme med en helt konkret ønskeseddel på, hvad de havde allermest brug for, så støtteforeningen kunne arbejde for netop det - og de måtte gerne tænke stort lød meldingen!

 

I ønskerne kom der fokus på nogle af de hjælpemidler, der er så vigtige for, at dagligdagen på hospice kan fungere bedst for både patienter og personale, så man ønskede sig forflytningsredskaber og nye elektriske toiletstole. Dem man havde var slidte og meget tæt på helt udtjente. Støtteforeningen gik i gang med arbejdet og kunne nu helt målrettet søge penge hos forskellige loger og fonde.

 

Og det lykkedes for dem at kunne opfylde ønskerne - sidste år hjalp Frimurerordenen med forflytningsredskaberne og for nyligt kunne også nye elektriske toiletstole komme i brug med hjælp fra Trygfonden.

 

Ved overrækkelsen af donationen fra Trygfonden kom sågar en opfordring fra Henrik Bruhn, der er medlem af repræsentantskabet for TryghedsGruppen i Region Syddanmark og havde fornøjelsen af at overrække donationen på 35.200 kr., om at prøve med flere ansøgninger fra fonden.

 

Støtteforeningen i Vejle er ikke den eneste, der har et godt samarbejde og en god dialog med hospice omkring, hvordan man bedst kan hjælpe. Også støtteforeningen ved Hospice Sydvestjylland i Esbjerg har opfyldt et helt konkret ønske fra hospicet om at få gardiner til det nye orangeri, som snart skal indvies. Andre steder som fx på Lolland har støtteforeningen for Svanevig Hospice givet tilskud til et orangeri og sikret en markise, så der kan skabes skygge for patienterne, som gerne vil ud.

 

For mange lyder det måske lidt kedeligt at arbejde for at skaffe penge til toiletstole og markiser, mens det kan være mere interessant med kunst, legetøj eller et fint flygel. Men for patienter, pårørende og personale på hospicerne er det alt sammen en del af den helhed, som gør, at hospice er et trygt og rart sted at være, så der er brug for det hele og der sættes stor pris på støtteforeningernes engagerede indsats.

 

Skulle du selv have lyst til at blive medlem af en lokal støtteforening, kan du melde dig ind her.