Stof til eftertanke - fra ugen, der gik

05. september 2004
<IMG height=20 alt=logo_123_politiken.gif src="/media/logo_123_politiken.gif" width=123 border=0><br>Politiken skrev onsdag: Fire nye hospicer har lagt billet ind på Sundhedsministeriets hospicepulje med ansøgninger om tilskud til i alt 44 pladser.<STRONG> Klik på overskriften og læs mere</STRONG>

 
logo_123_politiken.gif

Flere hospicer på vej 
- af Inge Methling - Politiken
 
Af artiklen, der i sin fulde ordlyd kan læses via linket nedenfor, fremgår bl.a.:
 
»Vi er tilfredse med, at der er kommet skub i processen med udbygning af hospicekapaciteten i Danmark«, siger Ole Bang, formand for hospicernes paraplyorganisation Hospice Forum Danmark.

»Men selv med bevillinger til de fire nye hospicer vil der stadig være store huller på danmarkskortet, hvor der er lang afstand til et hospice. Før vi har noget, der ligner mindst ét hospice i hvert amt, er vi ikke dækket ind«.
 
Det fremgår af artiklen, at:
 
Der er rift om puljen til udbygning af hospicekapaciteten i Danmark.

I alt har Sundhedsministeriet fået ansøgninger om tilskud på 70 millioner kroner - dobbelt så meget som den pulje på 34,7 millioner kroner, som er til uddeling i år.
 
-------

Læs hele artiklen i Politiken (onsdag d. 1. september 2004) <
 
Stof til eftertanke - fra ugen, der gik
 
banner_hospicetanke.jpg

Det bliver spændende at se, hvad indenrigs- og sundhedsministeriet vil prioritere - de aktuelle midler i hospicepuljen er således kun svarende til halvdelen af de ansøgningsbeløb, som er søgt.
 
Ikke flere halve løsninger
Da vi ikke kan leve med flere halve løsninger på området kunne det være ønskeligt, at der i forbindelse med de forestående finanslovsforhandlinger vedr. 2005, blev bevilget endnu mindst 35 mio kroner til udbygning af hospicekapaciteten i det kommende år.
 
Det ville være trist at bremse det kæmpe engagement blandt frivillige, der har arbejdet i den gode sags tjeneste i så mange år. Og derved kunne vi måske tale om et reelt "frit hospicevalg" gældende for alle borgere, der ønsker at afslutte livet på et hospice.
 
img_sponsorat01_-_logo_hfd.gif
 
 
Hospicelandkort med bare pletter
Hospice Forum Danmark håber således, at der med de mange projekter er bragt syn for sagen - og også, at det overalt i landet vil blive bakket op af amterne. Selv efter gennemførelse af de aktuelle projekter vil der være forstemmende bare pletter på Danmark's hospicelandkort.