Stor donation til nyt by-hospice

23. december 2014
A. P. Møller-fond har skænket 25 mio. til hospice på Frederiksberg.

Landets første nye byhospice er kommet et skridt nærmere efter Den A. P. Møllerske Støttefond har doneret 25 mio. kroner til Diakonissestiftelsen på Frederiksberg i København, skriver Licitationen, der er Byggeriets Dagblad.

Bløde linjer, varme farver og runde udskæringer, buede vinduer og teglstensbelægning i gårdhaven er nogle af de arkitektoniske elementer, som vil gøre Diakonissestiftelsens nye hospice til noget helt særligt.

Det høje kvalitetsniveau er blevet muligt med donationen på 25 mio. kroner fra Den A. P. Møllerske Støttefond.

- At bygge et hospice i to etager og samtidig bevare oplevelsen af nærhed og hjemlighed er en udfordring, som jeg synes, vi har løst rigtig godt i dette projekt - med det dobbelthøje rum i midten og den fine gårdhave, der beskytter patienterne, samtidig med, at byens puls er lige omkring huset, siger Diakonissestiftelsens bestyrelsesformand, Mogens Madsen i en pressemeddelelse.

Ud over donationen fra Den A. P. Møllerske Støttefond har projektet også fået støtte fra bl.a. fra Augustinusfonden, der har doneret 2 mio. kroner. Den resterende del af det samlede anlægsbudget på knap 60 mio. kroner finansierer Diakonissestiftelsen selv i form af lån.

Projektet starter i begyndelsen af det nye år. De 16 sengepladser - hvoraf seks er nye - kan stå klar i foråret 2016.

- Arkitektur kan lindre, og det er netop, hvad vi gerne vil opnå med det nye hospice. Jeg håber, at andre vil lade sig inspirere af vores hus til fremtidens hospicebyggeri, siger bestyrelsesformand Mogens Madsen.