Stor efterspørgsel på hospicepladser i Skive

02. februar 2015
Hospice Limfjord Skive vil gerne kunne tilbyde ambulant behandling af døende.

"Havde vi bare kendt hospice noget tidligere i vores sygdomsforløb"

Sådan lyder udtalelsen fra en patient ved Hospice Limfjord Skive.

- De ville gerne have kendt til, at der var andre muligheder end medicinsk behandling på sygehuset, fortæller hospicechef Birte Markfoged til Patientforeningen.dk

Hun tilføjer:

- Når de oplever, hvordan der på hospice er ro, tryghed, værdighed og åbenhed om sygdom og død, sammenholdt med den kompetente symptomlindrende behandling, da ville de ønske, at disse tilbud havde været en mulighed tidligere i deres sygdomsforløb.

Det kunne fx være i form af eksistentielle samtaler, livshistorie, fysioterapi, musikterapi og smertelindring.

Hospicechef Birte Markfoged fortæller, at der konstant er ventelister til en hospiceplads, men at Hospice Limfjord Skive ikke har mulighed for at udvide.

- Vi ville gerne kunne tilbyde hjælp til flere patienter og pårørende. Vi ville gerne kunne tilbyde ambulante ydelser. Der er et stort behov for, at vi kunne skabe fleksible løsninger til den gruppe af patienter, det drejer sig om. Det kan være støtte i hjemmet og ambulant hjælp på hospice.

- Når et menneske er så alvorligt sygt, at behandling måske er udsigtsløs, så er der behov for hjælp. Det gælder ikke kun til patienten. Det gælder hele familien, og det giver tryghed, at man kan komme i kontakt med nogen døgnet igennem. Det vil hospice kunne hjælpe med, siger hun.