Svanevigs Vandreklub for Mænd
Ideelle omgivelser til en vandreklub, funderede hospicechef Birgitte Bülow, efter hun havde set et indslag i tv om en vandreklub for enkemænd i en af de københavnske forstæder.
"Jeg tænkte, at sådan en klub ville være helt oplagt for os. Det sker relativt tit, at vi sender en enkemand ud af huset, som har det rigtigt skidt. Vi har en mindeaften for dem efter et par måneder, og vi har Svanevigcafeen, som er for efterlevende og pårørende, men i begge tilfælde handler det om at sidde ned og tale sammen over en kop kaffe", siger Birgitte Bülow.
"I den vandreklub, jeg så i tv, talte mændene netop om, hvor rart det var, at de ikke skulle sidde ned overfor hinanden og tale sammen. De kunne gå og tale sammen eller lade være. Få nogle oplevelser og røre sig. Have et fællesskab omkring det at gå en god tur. Det virkede helt oplagt at prøve hos os".
Ud og stimulere sanserne
Brian Rasmussen, frivillig på Svanevig, greb med det samme ideen.
"Min erfaring som mand og i samværet med mænd er, at det kan være lettere at åbne for sårbarheden, når man ikke sidder og skal se hinanden direkte i øjnene. Samtidig sker der noget i kroppen og nervesystemet, når vi bevæger os og stimuleres af de sanseindtryk, man får ved at gå i skov eller ved vand", siger Brian Rasmussen.
Svanevig Hospice lagde ideen til vandreklubben på Facebook med invitation til at møde op og få en indledende snak.
Syv mænd kom til det stiftende møde - en ottende var med på mail.
Lige om lidt går de af sted på første tur.
- De frivillige har på forhånd lavet seks ruteforslag med distancer fra ca. to til ca. 6 km.
- Afhængig af mobilitet og rutevalg vil gåturene have en varighed på mellem ca. 45 og 90 min.
- Det er en kombination af asfaltveje, stier, strand og skov. Der er ruter, som er mere egnede for brugere af hjælpemidler som f.eks. kørestol eller rollator.
- Derudover sætter klubben naturligvis tid af til en kop kaffe eller te.