Til lykke x 2

18. marts 2004
Når engle våger - klik på overskriften og se vore lykønskninger

Når engle våger  med musik af Edward Grieg. < klik og se flash, der er præmieret

I efteråret bragte Jyllands-Posten en større artikelserie, "Når engle våger", om kræftsyge Benedikte Brogaard, som avisen fulgte i hendes sidste måneder, dage og timer på Sankt Lukas Hospice i Hellerup.

Den usædvanlige og dybt bevægende artikelserie blev på Internetavisen fulgt op af en flash-produktion, hvor journalist Jens Grund forklarer læserne om bevæggrundene for at bringe artikelserien, som familie og hospicet havde godkendt.

Nordisk pris til jp.dk
Den nordiske avisdesign-organisation SND/S har besluttet at tildele Internetavisen Jyllands-Posten en medalje for en flash-animation som "ikke er set på noget journalistisk netsted tidligere".
 

 
Hospice Forum Danmark ønsker til lykke og kan kun bifalde, at dette initiativ roses og præmieres. Det gælder også
bogen, der ligger bag. "Når engle våger" er i 2003 indstillet til Cavling Prisen. 

 
Når engle våger
- Af Jens Grund, Mette Hovmand og Torben Stroyer

Denne bog handler om at forberede sig på døden - som menneske og som familie - og om at gøre det uundgåelige møde med det mørkeste kapitel af livet så godt som muligt for alle parter.
 
 
 
 
 
Og ved samme lejlighed et STORT TIL LYKKE
til det første medlem af Hospice Forum Danmark, nemlig
KamillianerGaarden's Hospice i Aalborg, der 19. marts 2004 markerer 5-årsdagen for åbningen og modtagelsen af den første hospicepatient.

Personale med hospiceleder Knud Ole Pedersen i spidsen bringes hermed en tak fra alle landets hospiceinteresserede, herunder først og fremmest fra vore egne medlemmer for den imødekommenhed, inspiration og støtte de alle i Aalborg har givet landets mange hospicestøtteforeninger i disses forsøg på at skabe lige så gode tilbud i egne amter, som tilfældet er i Nordjylland.

KamillianerGaarden har foregået alle med det bedste eksempel og bevis på, at hospice skal være et af de tilbud borgerne skal have ved livets afslutning. Og med hospice i en central rolle i hele den palliative (lindrende) indsats.
 
Hospicet i Aalborg har på 5 år vist sig at blive rollemodel, udvikler og formidler af det meste af den palliative indsats - ikke bare i Nordjyllands Amt, men i store dele af landet.
 
TAK - og til lykke!
 
img_sponsorat01.gif
 
Vort logo i HOSPICE FORUM DANMARK skabt af Finn Hjernøe har fået disse ord med på vejen:
 

Fælles for alle Finn Hjernøes logo'er er, at man kan mærke den varme sjæl og enkle idé bag logoet.

Dette er også gældende for logoet til Hospice Forum Danmark - som "dels har hjertet på rette sted" og dels med sine svanevinger synes at være i bevægelse i livets pulsslag.

Vingerne kan tolkes som værende oppe og beskyttende eller som værende ved at lægge sig som blade i en bog.

Uanset symbolikken vil hver enkelt, som ser logoet, danne sig sin egen tolkning - bevidst eller ubevidst - og knytte egne associationer til logoet.

Logoet er i fuld-farveversionen holdt i den livgivende varme gule farve, solens farve. Og på det punkt kan hjertet også ses som værende midt i solen - eller omvendt!