Tvivl om KamillianerGaarden får hospicepuljemidler

19. september 2003
Der er opstået tvivl, om KamillianerGaardens Hospice i Aalborg må sige nej tak til et engangstilskud i 2004 på 1,2 mio. kr fra hospicepuljen

Politikerne i amtets sundhedsudvalg håber, at en forhandling med Indenrigsministeriet kan føre til, at ministeriet opgiver nogle af de betingelser, ministeriet har stillet for at give tilskuddet. (Uddrag af artikel bragt 19.09.03 i Nordjyske Stiftstidende - www.nordjyske.dk)

Telefoninterview med Karl Bornhøft, formand for Sundhedsudvalget i Nordyllands Amt:
Hospice i Aalborg vil ikke have penge fra staten
Hospice i Aalborg siger formentlig nej tak til 1,2 millioner kroner fra staten. Årsagen er, at staten stiller en række krav for at give tilskuddet. Det vidste stedets bestyrelse ikke, da den søgte om pengene. Et af kravene er, at taksterne for at bruge hospice skal lægges om. Konsekvensen for amtet, som dækker størstedelen af udgifterne ved driften, er, at det skal sætte sit tilskud op. Så for at for få 1,2 millioner kroner ekstra fra staten, skal man selv putte flere penge i driften. Og det er formanden for amtets sundhedsudvalg, som også er næstformand for hospice, Karl Bornhøft, ikke begejstret for.
(Lagt på www.nordjyske.dk tirsdag d. 16-09-2003 kl. 17:30 )
NB: Adgang til artiklerne på www.nordjyske.dk kræver login (baseret på abonnement på avisen)
 
Kommentar fra Hospice Forum Danmark:
Igen efterlyses klarere lovgivning og retningslinier på hospiceområdet - og vi må konstatere, at hospicepuljen på 20 mio. kroner foreløbig kun har betydet en minimal (nærmest usynlig) udvidelse af hospicesengekapaciteten.
Vi appellerer til alle amtsrådspolitikere og folketingsmedlemmer om, at efteråret 2003 bringer afklaring og højere prioritering - næste chance for at rette op på sagen må nu være de kommende finanslovsforhandlinger.