Vejles hospice gør klar til at flytte

22. december 2011
I 18 år har døende tilbragt deres sidste dage på Sct. Maria Hospice i Vejle
I 18 år har døende tilbragt deres sidste dage på Sct. Maria Hospice i Vejle.

Del Det var et nyt og spændende koncept, da det gamle hospital i Vejle blev indrettet og taget i brug som hospice for 18 år siden. Siden har Danmark fået flere hospicer.
Men dét ændrer ikke på, at Sct. Maria Hospice har fået en plads i hjertet på mange vejlensere og mange pårørende, der har set deres døende familiemedlemmer få det bedst mulige ud af den sidste tid, skriver Lokalbladet Vejle.
Nu er hospicet nødsaget til at flytte fra de gamle lokaler i midten af byen til nyere faciliteter i Bredballe.
Det drejer sig om 12 pladser, som fremover skal tilbydes på Karl Bjarnhofs Vej 2, 7120 Vejle Øst.
Indkøbet og ombygningen af ejendommen kan lade sig gøre på baggrund af fondsmidler fra Lego-koncernen, der har lovet at lægge 20 millioner kroner under forudsætning af, at Hospice overtager bygningen for 12 millioner.
Planen er godkendt af regionsrådet, hvor formand Carl Holst er begejstret.
- Vi skal hele tiden sørge for at kunne tilbyde de døende og deres plejere optimale vilkår. Derfor er det naturligt, at hospicet nu forlader bygningerne i Vejle centrum og indretter sig i nyere bygninger, siger han.
Hospicet skal fortsat drives af den selvejende institution Sct. Maria Hospice Center.
Sct. Maria Hospice Center har fået udarbejdet en foreløbig skitse for ombygningen med et prisoverslag på 31,5 millioner kroner. Finansiering af anlægsprojektet skal baseres på lån på 30 millioner samt via de nævnte donationer fra Lego-fondene, skriver Lokalavisen Vejle.