VELBESØGT HOSPICEMØDE

27. februar 2008
Hospice Østjyllands Støtteforening havde 26.februar inviteret Tove Videbæk

Hospice Østjyllands Støtteforening havde 26.februar inviteret Tove Videbæk til at fortælle om udviklingen indenfor den palliative indsats d.v.s den lindrende behandling til døende mennesker. Tove Videbæk brænder for hospicesagen i sin egenskab af formand for Hospiceforum Danmark - en paraplyorganisation for danske hospicer og hospicestøtteforeninger - og det gør hun også som regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

Ca. 100 mennesker hørte et spændende foredrag om, hvordan den palliative indsats på meget få år var øget ganske meget, men også om, at det palliative tilbud stadig er utilstrækkeligt. Tove Videbæk talte varmt for yderligere et hospice i Region Midt. Det vil hun gå meget stærkt ind for, når Regionen i forsommeren tager hospicesituationen op til vurdering.

Senere fortalte Troels Dolmer, som er formand for hospicestøtteforeningen, om nogle af de mange initiativer, som støtteforeningen har gang i. Resultatet af disse initiativer skulle meget gerne resultere i en stærk opbakning fra borgerne, fra politisk side og fra patientforeninger og andre organisationer. En stærk opbakning til planen om et hospice i Skanderborg vil være betydningsfuld, når Regionen skal træffe sin afgørelse om kort tid. Han understregede," at det er nu og i de næste få måneder, at vi skal vise, at vi skal have det hospice, og at det skal placeres i Skanderborg".

Støtteforeningens stærkeste argumenter er, at Skanderborg er placeret ret centralt i et befolkningstæt område, som hospicemæssigt er dårligt stillet, bl.a. p.g.a. manglende plads på de nærmeste hospicer. Hospice i Vejle og Hospice Søholm i udkanten af Århus afviser halvdelen eller mere af henviste døende mennesker. Dertil har Skanderborg både en ganske fremragende trafikal infrastruktur og en skøn natur.Et ægtepar i Skanderborg har stillet et areal på 10.000 m2 gratis til rådighed for et hospice.

Det skal nævnes at det naturlige optageområde for et kommende hospice i Skanderborg vil inkludere kommunerne Horsens, Odder, Silkeborg, Skanderborg og til dels Hedensted, Ikast-Brande og Favrskov Kommuner.

Troels Dolmer
Højdedraget 12
8660 Skanderborg
tlf. 86 52 14 83