Velkommen til Bispebjerg Hospitals palliative afdeling

01. oktober 2003
Hospice Forum Danmark er glade for at modtage indmeldelsen fra Bispebjerg Hospital's Palliative medicinsk Afdeling, da det har stor betydning, at alle der arbejder inden for hospicebevægelsen og det palliative felt samarbejder for at bedre tilbudene til de alvorligt syge og døende samt deres pårørende. (klik på overskriften og læs mere)

Spring til Bispebjerg Hospitals hjemmeside
 
Hospitalet har en afdeling for Palliativ Medicin, som består af 12
stationære sengepladser, et ambulatorium med to dagsenge, en ude-funktion
samt en forskningsenhed.

Til afdelingen kan henvises borgere fra København og Frederiksberg Kommune.

Afdelingen modtager kun uhelbredeligt syge kræftpatienter.
 
Profil:
Palliativ medicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital åbnede i maj 1997, og er landets første palliative medicinske afdeling. Den er indrettet i stueetagen i en af hospitalets pavilloner som en stationær afdeling med 8 enestuer og 2 tosengsstuer. Det tværfaglige personale består af læger, sygeplejersker, psykolog, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver, præst og diætist.

Afdelingen har desuden ambulant funktion og konsulent-funktion overfor andre afdelinger i H:S og overfor patienter i hjemmet (Udefunktion).

I Ude-funktionen tager afdelingens læger og sygeplejersker hjem til patienten og samarbejder med hjemmesygeplejen og patientens praktiserende læge.
 
Visitationskriterier - faglige vejledninger <<
 
Afdelingsledelse:
Ledende overlæge, dr.med. Lise Pedersen
Ledende oversygeplejerske Linda Hørmann
 
Kontakt og yderligere oplysninger