Videncenter afhjælper manglende støtte til sorgramte

15. maj 2013
Ny bog skal hjælpe kommuner med at støtte op om efterladte ægtefæller.

Ny bog skal hjælpe kommuner med at støtte op om efterladte ægtefæller.
Bogen "Når to bliver til en" er blevet så meget en succes at den nu bliver genoptrykt dette forår.

At miste sin ægtefælle er så stort et tab, at det regnes for en af de mest sorgfyldte forandringer, et menneske kan opleve.
- Når ens livsledsager dør, kan det påvirke hele livet - både fysisk, psykisk og socialt, skriver Palliativt Videncenter, der står bag udgivelsen.

Når en ægtefællen dør, kan for nogle efterladte opleve depression, ensomhed og en forøget risiko for selvmord. De fleste selvmord i Danmark sker blandt ældre mennesker, og tab af ægtefælle udgør en særlig risiko, vurderer videncentret.

Der er ingen handleplaner for omsorgen til ældre efterladte i kommuner og på landets sygehuse. Det medfører sporadisk støtte, manglende professionalisme og psykisk belastning i personalegruppen.
- Dette søger projekt "Når to bliver til en" at råde bod på ved at udgive dette undervisningsmateriale, fortæller Palliativt Videncenter, der også opfordrer til efteruddannelse og til at udarbejde handleplaner.

Bogen er inddelt i to afsnit. Første afsnit handler om ældre og sorg. Andet afsnit om, hvordan omsorgen for ældre efterladte kan styrkes.