Svanevig Hospice

Lindstrømsvej 2

4941 Bandholm

54 44 54 34

kontakt@svanevighospice.dk

http://www.svanevighospice.dk

Antal pladser: 14

Etableringsår: 2010

Livet skal leves – hele livet!

På Svanevig Hospice tror vi på, at livet skal leves på allerbedste måde hver eneste dag. Derfor har sygeplejersker og læger altid den fornødne tid til at snak om både fysiske, psykiske og åndelige spørgsmål eller tanker.

Farver og dufte har stor indflydelse på, hvordan vi har det. Derfor lægger vi stor vægt på, at der er blomster i både patienternes lejligheder og i fællesrummene.

Sang og musik giver velvære for mange. På Svanevig har vi morgensang så ofte som muligt, hvor patienter, pårørende og personale synger sammen.

Vi er også så heldige, at vi har frivillige, som kan både spille og synge, så et par gange om ugen, vil der være smuk musik og også gerne fællessang.

Mindst én gang om måneden har vi musikere eller anden optræden ude fra. Det kan være om eftermiddagen eller om aftenen, som det nu passer kunstnerne – som vi i øvrigt er så heldige altid optræder gratis.

Kunst betyder også meget hos os. Vi har egen kunst, som gennem årene er blevet doneret til os – malerier, skulpturer og keramik. Har man lyst, har vi en lille bog, hvor man kan læse om kunsten og kunstnerne:

Ved siden af vore egen kunst har vi altid en kunstudstilling i en del af huset. Kunstnerne og kunsten skifter hver anden måned. Det kan være malerier, fotos eller skulpturer. Vi prøver at dække så bred en kunstsmag som muligt, så der er noget for alle, der kommer i huset.

Uden de frivillige ville dagene hos os ikke være helt så varierede og sjove, som de er. Det er de frivillige, der tager patienterne med på småture i omegnen, eller bare på en hyggelig gåtur ned til vandet. Det er også de frivillige, der pynter huset til alle højtider, laver temaborde om forår, høst eller jul, det er dem, der bager kager med patienter og pårørende, strikker, læser avisen eller en god bog højt, tager på cykelture eller laver kunstfærdige negle.

Og så er der naturligvis to ting, som om nogle kendetegner Svanevig og det rige liv: Den gode, hjemmelavede mad og den smukke udsigt over Svanevigens vand.

 

Formand
Birgitte Anthonsen
Rosenvænget 24
4800 Nykøbing F.
anthonsen@dadlnet.dk 
54 82 00 80


Hospicechef:
Birgitte Bülow
bfu@svanevighospice.dk 
41 44 13 35


Frivilligkoordinator
Mette Friis
meefr@svanevighospice.dk 
54 44 54 34


Støtteforening:
Støtteforeningen for Svanevig Hospice